Skip to content
17.11.2023

Kuopion toimistolla vaikuttavaa osaamista

Tieteellisesti testattuja sovelluksia hyvinvointiin kehittävä Wellpro Impact Solutions Oy on avannut uuden toimipisteen Kuopion Savilahteen, jossa sijaitsee myös Kuopio Health -innovaatioekosysteemi. Wellpro on erikoistunut digitaalisiin ratkaisuihin, jotka tukevat kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Yritys on jo toteuttanut useita projekteja Pohjois-Savon alueella yhteistyössä mm. paikallisten toimijoiden ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Kaikissa Pohjois-Savossa toteutetuissa hankkeissa on ollut ja on mukana yliopiston vaikuttavuustutkimuksen yksikkö.

“Kuopio Health ja Panostamo-yhteisö on houkutteleva ympäristö meille, sillä se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia verkostoitua, kehittää osaamistamme ja hyödyntää alueen korkeatasoisia tutkimus- ja koulutuspalveluita. Haluamme olla osa tätä kasvavaa ja kansainvälistä yhteisöä, joka edistää maailmanlaajuista terveyttä ja hyvinvointia”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Petteri Sveins.

Kuopio Health on avoin innovaatioekosysteemi, jossa yritykset, asiantuntijat, rahoittajat sekä tutkijat ja kliinikot ovat sitoutuneet toimimaan yhdessä viedäkseen syntyviä ideoita kaupallisiksi sovelluksiksi. Kuopio Healthin jäsenet edustavat terveyden, hyvinvoinnin ja ravitsemuksen aloja. Ekosysteemi järjestää tapahtumia, työpajoja ja foorumeita, jotka toimivat alustana uusille ideoille ja yhteiskehittämiselle.

“Wellpron Kuopion toimisto sijaitsee Panostamo Hubin tiloissa osoitteessa Microkatu 1. Wellpro on yksi monista hyvinvointi- ja terveysalan yrityksistä, jotka ovat valinneet Kuopion toimipaikakseen, kertoo Kuopio Healthin toimitusjohtaja Aki Gröhn.” Kuopion kaupunki on tunnettu terveys- ja hyvinvointiosaamisestaan ja se on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupungeista.

Wellpro on yksi Kuopio Healthin jäsenistä. Yritys on perustettu vuonna 2021 ja sillä on toimintaa Suomessa ja ulkomailla. Yritys tarjoaa digitaalisia palveluita, jotka aktivoivat todistetusti käyttäjiä seuraamaan ja edistämään omaa terveyttä sekä hyvinvointia. Sovellukset ovat tieteellisesti validoituja, ei-lääkinnällisiä laitteita ja ne eivät sisällä terveysväittämiä, joten ne ovat kenen tahansa käytettävissä. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiot, tutkimuslaitokset, järjestöt, terapeutit, työterveyshuollot, kunnat ja yksityishenkilöt.

“Aivo- ja muistiterveyteen, mielenhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen liittyvät haasteet koettelevat yhteiskuntia globaalisti. Uskomme, että digitaalisuus on avain tulevaisuudessa ratkaista näitä ongelmia. Meillä on ratkaisuja tähän. Haluamme tarjota asiakkaillemme helppokäyttöisiä, luotettavia ja vaikuttavia ratkaisuja, jotka perustuvat tutkittuun tietoon ja asiakaslähtöiseen suunnitteluun. Kuopioon sijoittuminen vahvistaa yhteistyötä kumppaneiden kanssa ja voimme yhdessä kehittää ja vastata paremmin käyttäjien tarpeisiin”, jatkaa toimitusjohtaja Petteri Sveins .